Tips zelf online afsluiten reisverzekering

Een vakantie is zo online of via het reisbureau geboekt, maar vergeet niet een reisverzekering af te sluiten! Je hebt ‘m het liefste niet nodig, maar een reisverzekering kan veel onnodig leed voorkomen.

Op deze pagina tref je enkele belangrijke tips bij het afsluiten van een reisverzekering.


Kortlopende of doorlopende reisverzekering

Ga je per jaar langer dan 3 weken op vakantie? Dan is een doorlopende reisverzekering vaak het goedkoopst. Maar ook in andere situaties kan een doorlopende reisverzekering goedkoper zijn dan een kortlopende reisverzekering. Bereken meerdere premies om te zien welke reisverzekering in jouw geval het voordeligst is.

Doorlopende reisverzekering

Ga je langer dan 21 dagen of meerdere keren per jaar op vakantie? Dan is een doorlopende reisverzekering vaak voordeliger en de meeste logische keuze voor reisverzekerng. Daarnaast is het ook nog eens heel gemakkelijk. Je hoeft namelijk niet steeds als je op reis gaat een aparte reisverzekering af te sluiten. Met een doorlopende reisverzekering ben je gedurende het hele jaar verzekerd voor al jouw buitenlandse reizen en reizen in Nederland. Een doorlopende reisverzekering kun je via Simpelverzekeren.nl online afsluiten direct bij de reisverzekeraar van jouw keuze, zodat je direct verzekerd bent.

Kortlopende reisverzekering

Een kortlopende reisverzekering is meestal het voordeligst als je minder dan 21 dagen per jaar op vakantie gaat. Toch is het slim om ook te kijken wat een doorlopende reisverzekering aan premie zou kosten. In sommige gevallen blijkt een doorlopende reisverzekering toch voordeliger te zijn dan een kortlopende reisverzekering. Een kortlopend reisverzekering kun je via Simpelverzekeren.nl online afsluiten direct bij de reisverzekeraar van jouw keuze, zodat je direct verzekerd bent.

Medische kosten en de reisverzekering

De basisverzekering vergoedt voor iedereen spoedeisende medische zorg in het buitenland. Meestal is dat voor Europa voldoende omdat je maximaal 100% van het Nederlandse tarief vergoed krijgt. In de meeste Europese landen zijn de kosten voor medische zorg namelijk lager dan in Nederland. Ga je buiten Europa op vakantie? Daar kan de medische zorg veel duurder zijn. Het is dan slim om de extra kosten te verzekeren via je reisverzekering in de rubriek ‘geneeskundige kosten’. Bekijk altijd de voorwaarden van je eigen zorgverzekering om te zien hoe je in het buitenland bent verzekerd.

Voor veel sporten zoals bergbeklimmen, skiën, diepzeeduiken, parachutespringen of waterskiën, heb je een aanvullende verzekering op je reisverzekering nodig.

Aanvullend verzekeren voor wintersport

Als je gaat skiën, kun je je voor de skivakantie aanvullend verzekeren voor:

• annulering,
• reisrechtsbijstand,
• autohulppakket,
• extra sportuitrusting, zoals je ski's, snowboard, skischoenen

Uitbreiden reisverzekering met wintersportdekking

Met een reisverzekering die is aangevuld met wintersportdekking ben je tijdens je skivakantie verzekerd voor medische kosten en buitengewone kosten in verband met redding, opsporing of repatriëring. Deze aanvullende dekking is niet overbodig! De kosten voor bijvoorbeeld redding of transport per helikopter naar het dichtst bijzijnde ziekenhuis in jouw skigebied, kunnen nog flink oplopen.

Tegen een kleine meerprijs breid je de reisverzekering uit.

Waarom je reisverzekering online afsluiten via Simpelverzekeren.nl?

* Direct online afsluiten
* Rechtstreeks bij de verzekeraar van jouw keuze
* Uitgebreid aanbod
* Directe acceptatie

Bekijk hier alle reisverzekeringen en verzeker je reis zelf simpel online rechtstreeks bij de verzekeraar van jouw keuze.