Tips zelf online afsluiten rechtsbijstandverzekering

Voordat je zelf een rechtsbijstandverzekering afsluit, is het goed om de premies en de polisvoorwaarden van verschillende rechtsbijstandverzekeringen te vergelijken.

Een rechtsbijstandverzekering bestaat meestal uit verschillende rubrieken, zoals wonen, werk, verkeer.

Onderstaand handige tips en bekijk daarna het aanbod rechtsbijstandverzekering online.

Verzeker je tijdig
Een rechtsbijstandsverzekering heeft een wachttijd voordat de dekking ingaat. De wachttijd bedraagt gemiddeld drie maanden.

Vergelijk diverse rechtsbijstandsverzekeringen
Op internet kun je gemakkelijk online de rechtsbijstandsverzekeringspremies van de verschillende aanbieders vergelijken. Vergelijk bij de website van de verzekeraar zelf via Simpelverzekeren.nl. Vergelijkingssites zijn vaak niet onafhankelijk of actueel, daarom bieden wij rechtstreeks online contact.

Sluit geen rechtsbijstandverzekering af bij een lopend conflict
Als je al een juridisch conflict hebt dan biedt het afsluiten van een rechtsbijstandsverzekering geen dekking. Als het conflict bestaat of je weet dat er een conflict aankomt, sluit dan geen verzekering af.

Controleer het maximale verzekerde bedrag
Bij sommige rechtsbijstandverzekeringen is het verzekerde bedrag gemaximaliseerd. Je kunt dan dus niet ongelimiteerd kosten declareren. Let hier goed op. De aanbieders melden dit vaak helder vooraf.

Bent je al voor rechtsbijstand verzekerd?
Via het werk of andere verzekeringen kun je al (deels) verzekerd zijn. Controleer je huidige verzekeringen op juridische bijstand en op welke onderdelen je eventueel al verzekerd bent voor rechtsbijstand.

Voorkom verhoging van de rechtsbijstandsverzekering premie
Wanneer je regelmatig gebruik maakt van de rechtsbijstandverzekering dan kan dat gevolgen hebben voor de premie of beperking van de dekking. In sommige gevallen kan de verzekeraar gerechtigd de verzekering te annuleren. Na annulering van een verzekering is het moeilijk je te verzekeren bij een andere verzekeraar.

Waarom je rechtsbijstandverzekering zélf online afsluiten via Simpelverzekeren.nl?

* Uitgebreid aanbod
* Direct online afsluiten
* Rechtstreeks bij de verzekeraar van jouw keuze
* Snelle acceptatie

Bekijk hier alle rechtsbijstandverzekeringen en verzeker je zelf simpel online rechtstreeks bij de verzekeraar van jouw keuze.