Basiszorgverzekering als alternatief voor de reisverzekering?

Een kwart van de Nederlanders gaat op reis of op vakantie zonder reisverzekering. Bij korte vakanties en reizen is dat zelfs bijna de helft. Kennelijk leeft bij steeds meer mensen het idee dat je op vakantie geen reisverzekering nodig hebt.

Maar de feiten geven iets heel anders aan.

Ondanks een stijgend aantal claims op de reisverzekering, neemt het aantal mensen dat geen reisverzekering afsluit toe. Dit is geen goede ontwikkeling. Helaas komen er in de media - altijd vlak voor de vakanties beginnen - berichten dat een reisverzekering die je slechts een paar euro per maand kost, een overbodige verzekering is. Niets is minder waar.

Kun je makkelijk € 30.000 eigen kosten betalen? Sluit dan geen reisverzekering af.

Daarnaast laten de statistieken een forse stijging zien van vakantiegangers die wel een alarmcentrale of reisverzekeraar bellen maar helemaal geen reisverzekering hebben afgesloten. Dit worden de ‘eigen kosten dossiers’ genoemd.

2009 liet een stijging van 44% zien t.o.v. 2008 en in 2010 was er al een stijging van eigenkostendossiers van 54% van mensen die de schade op reis niet vergoed krijgen simpel omdat ze geen reisverzekering hadden afgesloten.

De bedragen die met een eigen kosten dossier gepaard gaan, laten je echt schrikken. De gemiddelde eigen kosten op een medisch dossier waren in 2010 ruim € 3.300,-. Maar er zijn ook eigen kosten dossiers bekend waarbij niet-verzekerde kosten van € 20.000,- of zelfs € 34.000,- per dossier in rekening gebracht werden bij de betrokkene, omdat ze geen reisverzekering hadden! Het klinkt zuur, maar dan kun je meestal de komende jaren een vakantie wel vergeten als je dit bedrag moet betalen. Een paar euro per maand en je gaat verzekerd op reis met een goede reisverzekering .

Soms verzekerd via pechhulp of inboedelverzekering

Stel je handtas wordt in Zuid-Frankrijk op een parkeerplaats uit je auto gegrist. Deze ontzettend vervelende schade wordt vaak vergoed door de inboedelverzekering. Pechhulp aan je auto is soms al verzekerd via je dealer, leasemaatschappij of als je bijvoorbeeld lid bent van de ANWB.

Check dan wel of ook het laten wegslepen van de auto, transport en vervangend vervoer verzekerd is Of het tanken van diesel in plaats van benzine bij een drukke pomp langs de Autoroute of Autobahn. Meestal hoef je daarmee bij je autoverzekering niet aan te kloppen. Een reisverzekering dekt al deze zaken wel! Voor enkele euro’s per maand.

Basiszorgverzekering als alternatief voor de reisverzekering?

Daarnaast volstaat de basiszorgverzekering als reisverzekering in het buitenland absoluut niet. Een basiszorgverzekering vergoedt normaal gesproken 1 of maximaal 2 keer het tarief voor de medische kosten zoals dat in Nederland zou gelden. En dat is in heel veel landen niet voldoende! In sommige landen is de medische zorg wel 4 tot 5 keer zo duur als in Nederland. Dan hebben we het dus niet meer over een paar euro per maand die een reisverzekering kost, maar snel over duizenden euro’s aan onverzekerde kosten. Die je wel moet betalen!
Terug naar huis als gevolg van ziekte? Dat kan, maar mag je zelf betalen als je geen reisverzekering hebt. Met alleen een basisverzekering worden de kosten hiervoor niet vergoed. Voor het regelen van zo’n repatriëring heb je técht een reisverzekering nodig.

Bijzondere of gevaarlijke sporten verzekeren tijdens je vakantie

Voor veel sporten zoals bergbeklimmen, skiën, diepzeeduiken, parachutespringen of waterskiën, heb je een aanvullende verzekering op je reisverzekering nodig. Check altijd even of jouw verzekering niet net deze kosten uitsluit, dat wil ook nog wel eens gebeuren.

Als je gaat bijvoorbeeld gaat skiën, kun je je voor de skivakantie aanvullend verzekeren voor:

• annulering,
• reisrechtsbijstand,
• autohulppakket,
• extra sportuitrusting, zoals je ski's, snowboard, skischoenen

Uitbreiden reisverzekering met wintersportdekking

Met een reisverzekering die is aangevuld met wintersportdekking ben je tijdens je skivakantie verzekerd voor medische kosten en buitengewone kosten in verband met redding, opsporing of repatriëring. Deze aanvullende dekking is niet overbodig! De kosten voor bijvoorbeeld redding of transport per helikopter naar het dichtst bijzijnde ziekenhuis in jouw skigebied, kunnen nog flink oplopen.

Tegen een kleine meerprijs breid je de reisverzekering uit voor gevaarlijke sporten.

Controleer de polisvoorwaarden van jouw reisverzekering of jouw reisverzekering een wintersportdekking heeft.

Waarom je reisverzekering online afsluiten via Simpelverzekeren.nl?

* Direct online afsluiten
* Rechtstreeks bij de verzekeraar van jouw keuze
* Uitgebreid aanbod
* Directe acceptatie

Bekijk hier alle reisverzekeringen en verzeker je reis zelf simpel online rechtstreeks bij de verzekeraar van jouw keuze.

Het afsluiten van een doorlopende reisverzekering of een kortlopende reisverzekering kan veel vakantieleed besparen. Sluit deze direct af bij de verzekeraar van jouw keuze.

Voor een paar euro per maand is elke reis die je maakt verzekerd. Snel en veilig online je reis verzekeren.

Ga je vaker per jaar op vakantie? Een doorlopende reisverzekering is dan ideaal. Meer tips: tips afsluiten reisverzekering.