Beste rechtsbijstandverzekering afsluiten

DAS heeft de volgens onderzoeksburo WUA! nog steeds de beste website voor een rechtsbijstandverzekering. De websites van online verzekeraars Ditzo en Centraal Beheer volgen op de tweede en derde plaats.

Als mensen gaan zoeken naar een rechtsbijstandsverzekering op interent, heeft DAS Rechtsbijstand ook de grootste spontane naamsbekendheid. Van de personen die online een rechtsbijstandverzekering afsluiten geeft ruim een derde rechtsbijstandverzekeraar DAS aan als verzekeraar.

In totaal komt driekwart van de respondenten tijdens de online zoektocht naar rechtsbijstandverzekeringen op de website van DAS rechtsbijstandsverzekeringen terecht.

De website van DAS scoort vooral goed op de thema’s Eerste Indruk en Vormgeving. 17,5 % van de respondenten kiest voor een rechtsbijstandverzekering van DAS.

Online verzekeraar Ditzo wordt door 10 % van de internetters genoemd als aanbieder van rechtsbijstandverzekeringen.

Uiteindelijk weet 65 % van de online afsluiters de weg naar de website Ditzo.nl te vinden. Ditzo.nl presteert vooral op Informatiewaarde en Eerste Indruk. 12,5 Procent van de respondenten wijst Ditzo aan als favoriet.

Centraal Beheer stijgt naar de derde plaats: 37,5 % van de ondervraagden raadpleegt de website van direct wroter Centraal Beheer voor een rechtsbijstandverzekering. CentraalBeheer.nl scoort vooral goed op de thema’s Vertrouwen en Web Imago. Ook Centraal Beheer wordt uiteindelijk door 12,5 % van de respondenten als favoriete aanbieder aangewezen.


Met een rechtsbijstandverzekering ben je verzekerd van juridische ondersteuning als je bij een gerechtelijke procedure betrokken raakt. Je kunt een rechtsbijstandverzekering afsluiten voor deelname aan het verkeer en natuurlijk uitbreiden met bijvoorbeeld hulp bij arbeidsconflicten.


Voordat je zelf een rechtsbijstandverzekering afsluit, is het goed om de premies en de polisvoorwaarden van verschillende rechtsbijstandverzekeringen te vergelijken.

Een rechtsbijstandverzekering bestaat meestal uit verschillende rubrieken, zoals wonen, werk, verkeer.

Onderstaand handige tips en bekijk daarna het aanbod rechtsbijstandverzekeringen online.

Verzeker je tijdig
Een rechtsbijstandsverzekering heeft een wachttijd voordat de dekking ingaat. De wachttijd bedraagt gemiddeld drie maanden.

Vergelijk diverse rechtsbijstandsverzekeringen
Op internet kun je gemakkelijk online de rechtsbijstandsverzekeringspremies van de verschillende aanbieders vergelijken. Vergelijk bij de website van de verzekeraar zelf via Simpelverzekeren.nl. Vergelijkingssites zijn vaak niet onafhankelijk of actueel, daarom bieden wij rechtstreeks online contact.

Sluit geen rechtsbijstandverzekering af bij een lopend conflict
Als je al een juridisch conflict hebt dan biedt het afsluiten van een rechtsbijstandsverzekering geen dekking. Als het conflict bestaat of je weet dat er een conflict aankomt, sluit dan geen verzekering af.

Controleer het maximale verzekerde bedrag
Bij sommige rechtsbijstandverzekeringen is het verzekerde bedrag gemaximaliseerd. Je kunt dan dus niet ongelimiteerd kosten declareren. Let hier goed op. De aanbieders melden dit vaak helder vooraf.

Bent je al voor rechtsbijstand verzekerd?
Via het werk of andere verzekeringen kun je al (deels) verzekerd zijn. Controleer je huidige verzekeringen op juridische bijstand en op welke onderdelen je eventueel al verzekerd bent voor rechtsbijstand.

Voorkom verhoging van de rechtsbijstandsverzekering premie
Wanneer je regelmatig gebruik maakt van de rechtsbijstandverzekering dan kan dat gevolgen hebben voor de premie of beperking van de dekking. In sommige gevallen kan de verzekeraar gerechtigd de verzekering te annuleren. Na annulering van een verzekering is het moeilijk je te verzekeren bij een andere verzekeraar.

Waarom je rechtsbijstandverzekering zélf online afsluiten via Simpelverzekeren.nl?

* Uitgebreid aanbod
* Direct online afsluiten
* Rechtstreeks bij de verzekeraar van jouw keuze
* Snelle acceptatie

Bekijk hier alle rechtsbijstandverzekeringen en verzeker je zelf simpel online rechtstreeks bij de verzekeraar van jouw keuze.