Overlijdensrisicoverzekering zelf online afsluiten

Als jij of jouw partner komt te overlijden, dan kun je met een overlijdensrisicoverzekering zorgen dat de ander financieel goed verzorgd achterblijft. Dat geeft meestal een gerust gevoel.

Je kunt een overlijdensrisicoverzekering zelf afsluiten voor bijvoorbeeld een nabestaandenvoorziening, als hypotheekverzekering of als alimentatieverzekering. Bereken direct bij de verzekeraar online de premie. Afsluiten kan ook online. Je kunt ook de tips afsluiten overlijdensrisicoverzekering eens lezen.

Als je van plan bent zelf een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten, kan je het beste bij meerdere maatschappijen een offerte aanvragen. Vergelijken kan al gauw enkele honderden euro's per jaar aan premie schelen.

Je kunt via een tussenpersoon een premievergelijk aanvragen. Dan zie je simpel en overzichtelijk welke overlijdensrisicoverzekering voor jou het voordeligste is.

Je kunt ook zelf online bij verzekeraars offertes opvragen voor de overlijdensrisicoverzekering.

Dan kun je de overlijdensrisicoverzekering zelf rechtstreeks afsluiten zonder tussenpersoon.

Enkele tips die je kunnen helpen bij het zelf simpel verzekeren van overlijdensrisico:

* Veel verzekeraars geven op de premie van de overlijdensrisicoverzekeringniet-rokers korting.
* overlijdensrisicoverzekering in Box 1, de uitkering gaat direct naar aflossing van de hypotheekschuld.
* overlijdensrisicoverzekering in Box 3, de uitkering gaat naar de door jou vermelde begunstigde.
* als je leeft in gemeenschap van goederen dan heeft kruislings afsluiten geen zin.
* je kunt je overlijdensrisico verzekeren met een gelijkblijvende dekking
* je kunt je overlijdensrisico verzekeren met een lineair dalende dekking, dan neemt het verzekerde bedrag per jaar in gelijke delen af.
* je kunt je overlijdensrisico verzekeren met een annuïtair dalende dekking, dan neemt de dekking eerst langzaam en daarna steeds sneller af
* je mag shoppen, de bank kan je hun verzekering niet verplichten. Een gratis premievergelijk is zinvol.
* vermeld in je testament het afsluiten van de overlijdensrisicoverzekering. Als niemand de uitkering opeist, verjaart namelijk vaak het recht hierop na vijf jaar.

Veel mensen vinden een overlijdensrisicoverzekering een lastige verzekering.

Ze verwarren het bijvoorbeeld met een uitvaartverzekering of snappen niet precies hoe een overlijdensrisicoverzekering werkt. Maar eigenlijk is een overlijdensrisicoverzekering helemaal niet ingewikkeld.

Daarom leggen we je graag nog eens uit hoe een overlijdensrisicoverzekering werkt.

Met een overlijdensrisicoverzekering regel je financiële zekerheid voor je nabestaanden voor als je (voortijdig) overlijdt. Zo’n verzekering heeft een vaste looptijd, die je zelf kunt kiezen. Daarnaast verzeker je een bepaald bedrag af wat je uit wil laten keren bij overlijden. Overlijd je tijdens de looptijd van de overlijdensrisicoverzekering, dan krijgen je nabestaanden (of de bank bij een hypotheekpolis) dat bedrag. Overlijd je daarna, dan wordt er meestal niets uitgekeerd. Je bouwt dus meestal geen kapitaal op maar verzekert slechts een bedrag dat alleen bij overlijden wordt uitgekeerd.

Een overlijdensrisicoverzekering op twee levens kun je ook als 2 aparte polissen op 1 leven afsluiten.

Jij en jouw partner hebben dan allebei een eigen polis, waardoor de risicoverzekeringen ook twee keer uitkeren. Geen van de partners wordt zo de dupe bij bijvoorbeeld een scheiding. Of wanneer één van beiden onverhoopt komt te overlijden. De andere overlijdensrisicoverzekering loopt dan gewoon door. Misschien als financiele bescherming voor je kinderen of andere nabestaanden.

Bij het overbodig worden van één verzekering, kun je die verzekering opzeggen.

Kort samengevat de voordelen van 2 aparte overlijdensrisicoverzekeringen:

* Flexibiliteit (bij scheiding kan ieder zijn eigen polis voortzetten)
* Als de één overlijdt dan loopt de polis van de ander in elk geval door
* Bij gezondheidsproblemen van de één is de ander alvast verzekerd
* Minimaal prijsverschil (Het verschil in premie tussen 1 gezamenlijke of 2 losse polis(sen) is erg klein)
* Kom je beiden tegelijkertijd te overlijden dan wordt er 2x uitgekeerd
* Per polis kun je de begunstiging bepalen (bijv. in geval van kinderen uit een eerder huwelijk)

Waarom je overlijdensrisicoverzekering zélf online afsluiten via Simpelverzekeren.nl?

* Direct online afsluiten
* Rechtstreeks bij de verzekeraar van jouw keuze
* Uitgebreid aanbod
* Zonder tussenpersoon

Bekijk op deze pagina alle overlijdensrisicoverzekeringen en verzeker je zelf simpel online rechtstreeks bij de verzekeraar van jouw keuze.

Simpel verzekeren, eenvoudig zelf online overlijdensrisicoverzekering afsluiten.


OHRA overlijdensrisicoverzekering

Met de goedkope overlijdensrisicoverzekering (orv) van OHRA beschermt u uw nabestaanden ook financieel. Zodat ze in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen en er niet bezuinigd hoeft te worden op studie en dierbare hobbies. OHRA is een financiële dienstverlener die direct zaken doet met haar klanten. Een zogenoemde direct writer dus. OHRA telt momenteel 550.000 verzekerden.

 
Brand New Day Overlijdensrisicoverzekering

De Brand New Day overlijdensrisicoverzekering (ORV) is één van de goedkoopste in de markt. Vaak komt deze ORV als goedkoopste uit de bus. Bent u benieuwd hoeveel premie u per maand betaalt voor een bepaald verzekerd bedrag? Maak dan direct online een offerte.

 
Goedkoopste overlijdensrisicoverzekering

Vergelijk en kies nu zélf de goedkoopste en beste overlijdensrisicoverzekering. Vergelijk ook de risicopremies met én zonder provisie. Alle bekende en grote aanbieders van orv gratis vergelijken. Ook provisieloos, bespaar eenvoudig en snel. En natuurlijk ook de goedkoopste volgens de Consumentenbond!

 
TAF Overlijdensrisicoverzekering

Het onderzoeksbureau MoneyView heeft producten gerangschikt en meldt dat "TAF de enige aanbieder is die zowel op prijs als flexibiliteit de maximale score van vijf sterren behaalt". Vaak de goedkoopste overlijdensrisicoverzekering gecombineerd met de meest flexibele voorwaarden.

 
Centraal Beheer overlijdensrisicoverzekering

Financiële zekerheid, flexibiliteit en keuzevrijheid zijn de sleutelwoorden van de Centraal Beheer overlijdensrisicoverzekering. U krijgt als verzekerde interessante kortingen op verschillende diensten. Bijvoorbeeld op notariskosten en op uitvaartkosten (bij Monuta).

 
WitGeld

WitGeld vindt overlijdensrisicoverzekering een onjuiste benaming, omdat jij als klant je leven of het leven van een dierbare hebt verzekerd. Als dit leven eindigt, wil je dat de financiële gevolgen daarvan zijn verzekerd. Vandaar dus dat zij het een levensverzekering noemen. Je betaalt eenmalig € 399 afsluitkosten naast de premie en verder geen provisie.